A TM jótékony hatásai

„ Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk. ”

– Arisztotelész

Több mint 435 független, szakmailag lektorált folyóiratban publikált tanulmány dokumentálja, hogy a TM-technika hatékony módszer a stresszkezelésre,  a mentális egészség javítására, valamint a belső béke és elégedettség előmozdítására.

A Transzcendentális Meditáció technikája segíthet, hogy lelassuljunk?

„Ha elsajátítjuk a Transzcendentális Meditáció technikáját, s naponta kétszer húsz-húsz percig gyakoroljuk, minden elkezd lassulni körülöttünk. Eleinte mindez meditáció közben észlelhető, de egy idő után ez megjelenik a mindennapi életben is. S, amint le tudjuk magunkat lassítani, amint lazítani vagyunk képesek egyre hatékonyabbak és hatékonyabbak leszünk. Arra a sok apró feszültségre már nem érezzük szükségét, hogy reagáljunk. Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy csak akkor válaszoljunk, ha tisztában vagyunk a helyes úttal. Hagyjuk, hogy a dolgok átvonuljanak rajtunk, s ezzel meggyorsítjuk a gyógyulást is. Van választásunk, hogyan reagáljunk, s nem adunk automatikus reflexnek megfelelő választ minden apró feszültségre. Gyakran mondják, hogy a Transzcendentális Meditáció ad egy bizonyos védelmet a kiégés, a napi rendszerességgel előforduló stresszel szemben.”

Dr. Norman Rosenthal

Az ezen a linken található interjúban Dr. Rosenthal arról beszél, hogy a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása hogyan képes megszüntetni a stressz felhalmozódását a testünkben, javítani az egészségünket és gazdagítani a kapcsolatainkat.

Egyedülállóan mély pihenés

A Transzcendentális Meditáció által nyújtott mély pihenés kiváló módja a mindennapi élet feszültségének levezetésére, és az éjszakai alvás minőségének javítására.

Tisztább elme, növekvő kreativitás

A meditáció gyakorlása során még a legmélyebben gyökerező stresszek is feloldódnak. Szellemi teljesítőképességünk javulni kezd, nő a kreativitásunk, csökken a szorongás és a depresszió.

Vérnyomáscsökkentés természetesen

Az Amerikai Szív Társaság a meditáció számos formájának kutatása után olyan eredményeket tett közé, amelyek szerint a TM-technika az egyetlen, amelyről tudományos módon egyértelműen kimutatható, hogy csökkenti a magas vérnyomást.

A Transzcendentális Meditáció és az egészséges vérnyomás összefüggése.

Csökkentett kórházi kiadások

Kórházi beutalásokkal járó betegségek csökkennek. A meditáció ugyanis lehetőséget ad a szervezetnek a természetes regenerálódásra, és növeli a betegségekkel szembeni védekezőképességét.

Öregedés ellen meditációval

A feszültségek feloldásával az öregedési folyamat visszafordítható. Azok az ötvenes éveikben járó emberek, akik legalább öt éve gyakorolják a TM-et, akár tizenkét évvel fiatalabb biológiai életkorral rendelkeznek, mint a korosztályuk.

Hogyan lassíthatjuk agyunk öregedési folyamatait?