A Transzcendentális Meditáció tanfolyam felépítése

A Transzcendentális Meditációt világszerte magasan képzett tanárok egységes módon, 7 lépésben oktatják.

A tanfolyam legfontosabb részét a személyes oktatás és az azt követő három nap során tartott találkozók képezik. A személyes oktatást követő három találkozó kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a meditálók megértsék tapasztalataikat, és bővebb ismeretekre tegyenek szert a meditáció működéséről és hatásairól. A négynapos tanfolyamot követően mindenki képes önállóan meditálni, bárhol és bármikor, egy életen át.

Jelenleg Pécsen és környékén tanítok, valamint havonta egyszer Budapesten is tartok tanfolyamokat.

Egyéni igények esetében e-mailben, illetve telefonon tudunk egyeztetni.

A tanfolyam felépítése lépésekben

1-2

Ismertető előadás és előkészítő találkozó 

Az ismertető előadáson megismerheted a Transzcendentális Meditáció eredetét, az egészségre, kreativitásra, mentális képességekre és kapcsolatokra gyakorolt számos előnyét, valamint az ezeket igazoló tudományos kutatásokat.

Az előkészítő foglalkozáson szó lesz a TM-technika működésének alapjairól, arról, hogy miben különbözik a TM más meditációs technikáktól, és hogy miként tudod elsajátítani te is ezt a technikát.

Az ismertető előadás nem előfeltétele a tanfolyamra való jelentkezésnek, de ha még többet szeretnél meg tudni a Transzcendentális Meditációról, akkor bátran keress a bandl.beatrix@tm.org email címen.

3

Jelentkezés a tanfolyamra, személyes találkozás a tanárral 

Ha már biztos vagy benne, hogy ez a technika neked való, akkor jelentkezz most valamelyik tanfolyamomra.

Amint jelentkeztél egy tanfolyamra, felveszem veled a kapcsolatot, és egy előkészítő találkozón (online) megbeszéljük a tanfolyam további részleteit. Itt minden fennmaradó kérdésedre választ kapsz.

A tanfolyamra való jelentkezés egy személyes interjút is magában foglal a tanárral, amire általában közvetlenül a személyes oktatás előtt kerül sor.

4

A személyes oktatás napja (1-1,5 óra)

Ezen a napon történik a technika elsajátítása. Mindenki képes rá, hogy könnyen és gyorsan megtanuljon meditálni, ám a technika átadása egy rendkívül kifinomult folyamat, amely gondos és alapos figyelmet igényel a tanár részéről. Ezért a TM tanításának ősi hagyományát követve a személyes oktatás mindig négyszemközt történik a tanár és a tanítvány között.

A személyes oktatás általában szombaton szokott lenni.

5

Első ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

Ezen már mindazok részt vesznek és együtt meditálnak, akik az előző napon tanulták meg a TM-et. Az első találkozó segít ellenőrizni és megerősíteni a technika helyes gyakorlását, és részletes áttekintést nyújt arról, hogyan tudjuk a meditációt beépíteni a mindennapi életünkbe.

6

Második ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

E találkozó az egyik legfontosabb mérföldkő a meditáció elsajátítása során. Ez alkalommal kerül áttekintésre a stresszoldás működése, az idegrendszer normalizálódásának folyamata, valamint megbeszéljük a gondolatok szerepét a meditáció során. Minden szubjektív és objektív tapasztalatot elemzünk és értékelünk.

7

Harmadik ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

Az utolsó napon összefoglaljuk az előző két nap ismeretanyagát, és betekintést nyújtunk abba, hogy a TM rendszeres gyakorlása hogyan segít a magasabb tudatállapotok kifejlesztésében.

A négynapos TM-folyamot követően már mindenki képes lesz önállóan meditálni.

A tanfolyam után

A tanfolyam elvégzése után lehetőség van bármikor egyéni konzultációt és meditáció-ellenőrzést kérni. A meditáció-ellenőrzés célja, hogy helyreállítsa a meditáció könnyű és erőfeszítésmentes elkezdését, amennyiben a gyakorlás valami miatt már nem megy olyan könnyedén. A TM hatékonyságának és sikerének kulcsa az erőfeszítésmentesség, ezért ajánlott, hogy a meditációd rendszeresen ellenőrizze egy képzett TM-tanár.

„Az út minden lépésénél megtapasztaljuk a célt.”

Dr. Fred Travis, agykutató

Soron következő események

Jelentkezés

    Tanfolyam