A Transzcendentális Meditáció tanfolyam felépítése

A Transzcendentális Meditációt világszerte magasan képzett tanárok egységes módon, 7 lépésben oktatják.

A tanfolyam legfontosabb részét a személyes oktatás és az azt követő három nap során tartott találkozók képezik. A személyes oktatást követő három találkozó kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a meditálók megértsék tapasztalataikat, és bővebb ismeretekre tegyenek szert a meditáció működéséről és hatásairól. A négynapos tanfolyamot követően mindenki képes önállóan meditálni, bárhol és bármikor, egy életen át.

Jelenleg elsősorban Budapesten tanítok, havonta egyszer pedig Pécs környékén is tartok tanfolyamokat. Ha vidéken szeretnél jelentkezni tanfolyamra, de nincs meghirdetett tanfolyam, kérlek, keress meg személyes konzultációra.

Egyéni igény esetén e-mailben vagy telefonon tudunk egyeztetni.

A tanfolyam felépítése lépésekben

1-2

Ismertető előadás és előkészítő találkozó 

Az ismertető előadáson megismerheted a Transzcendentális Meditáció eredetét, az egészségre, kreativitásra, mentális képességekre és kapcsolatokra gyakorolt számos előnyét, valamint az ezeket igazoló tudományos kutatásokat.

Az előkészítő foglalkozáson szó lesz a TM-technika működésének alapjairól, arról, hogy miben különbözik a TM más meditációs technikáktól, és hogy miként tudod elsajátítani te is ezt a technikát.

Az ismertető előadás nem előfeltétele a tanfolyamra való jelentkezésnek, de ha még többet szeretnél meg tudni a Transzcendentális Meditációról, akkor bátran keress a bandl.beatrix@tm.org email címen.

3

Jelentkezés a tanfolyamra, személyes találkozás a tanárral 

Ha már biztos vagy benne, hogy ez a technika neked való, akkor jelentkezz most valamelyik tanfolyamomra.

Amint jelentkeztél egy tanfolyamra, felveszem veled a kapcsolatot, és egy előkészítő találkozón (online) megbeszéljük a tanfolyam további részleteit. Itt minden fennmaradó kérdésedre választ kapsz.

A tanfolyamra való jelentkezés egy személyes interjút is magában foglal a tanárral, amire általában közvetlenül a személyes oktatás előtt kerül sor.

4

A személyes oktatás napja (1-1,5 óra)

Ezen a napon történik a technika elsajátítása. Mindenki képes rá, hogy könnyen és gyorsan megtanuljon meditálni, ám a technika átadása egy rendkívül kifinomult folyamat, amely gondos és alapos figyelmet igényel a tanár részéről. Ezért a TM tanításának ősi hagyományát követve a személyes oktatás mindig négyszemközt történik a tanár és a tanítvány között.

A személyes oktatás általában szombaton szokott lenni.

5

Első ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

Ezen már mindazok részt vesznek és együtt meditálnak, akik az előző napon tanulták meg a TM-et. Az első találkozó segít ellenőrizni és megerősíteni a technika helyes gyakorlását, és részletes áttekintést nyújt arról, hogyan tudjuk a meditációt beépíteni a mindennapi életünkbe.

6

Második ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

E találkozó az egyik legfontosabb mérföldkő a meditáció elsajátítása során. Ez alkalommal kerül áttekintésre a stresszoldás működése, az idegrendszer normalizálódásának folyamata, valamint megbeszéljük a gondolatok szerepét a meditáció során. Minden szubjektív és objektív tapasztalatot elemzünk és értékelünk.

7

Harmadik ellenőrző találkozó (1,5-2 óra)

Az utolsó napon összefoglaljuk az előző két nap ismeretanyagát, és betekintést nyújtunk abba, hogy a TM rendszeres gyakorlása hogyan segít a magasabb tudatállapotok kifejlesztésében.

A négynapos TM-folyamot követően már mindenki képes lesz önállóan meditálni.

A tanfolyam után

A tanfolyam elvégzése után lehetőség van bármikor egyéni konzultációt és meditáció-ellenőrzést kérni. A meditáció-ellenőrzés célja, hogy helyreállítsa a meditáció könnyű és erőfeszítésmentes elkezdését, amennyiben a gyakorlás valami miatt már nem megy olyan könnyedén. A TM hatékonyságának és sikerének kulcsa az erőfeszítésmentesség, ezért ajánlott, hogy a meditációd rendszeresen ellenőrizze egy képzett TM-tanár.

„Az út minden lépésénél megtapasztaljuk a célt.”

Dr. Fred Travis, agykutató

Soron következő események

Jelentkezés

    Tanfolyam